התיקון ירחיב את מעגל העובדים שתקיפתם תוגדר כתקיפת עובד ציבור בנסיבות מחמירות, ויאפשר ענישה מרבית של חמש שנות מאסר במקום שלוש כיום | בתי החולים עדיין מחכים להצבת שוטרים 24 שעות ביממה והגדלת מספר המאבטחים
תקיפת אנשי צוות רפואי ואנשי כוחות הצלה תוגדר כתקיפה בנסיבות מחמירות של עובד ציבור, עבירה שהעונש המרבי עליה הוא חמש שנות מאסר, לפי הצעת חוק שאישרה היום (שני) בקריאה ראשונה מליאת הכנסת. זאת לעומת המצב כיום בו העונש המרבי על תקיפת איש צוות רפואי הוא שלוש שנות מאסר. הצעת החוק עברה בתמיכת 16 חברי כנסת ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לוועדת הכנסת שתקבע את הוועדה שבה היא תידון.
היוזמה להחמרת ענישה נובעת מריבוי מקרי תקיפה של אנשי צוותים רפואיים, בראשם מקרה התקיפה החמור של רופא ואחיות בהדסה הר הצופים במאי האחרון על ידי משפחת מטופל שנפטר, שהוביל לשביתת רופאים שנמשכה יומיים. היא אחד משורת צעדים שהתחייב שר המשפטים, גדעון סער, לקדם כדי למנוע אלימות כלפי עובדי הצוותים הרפואיים.
החמרת ענישה על כל תקיפה, לא רק במקרי חירום
כיום קובע חוק העונשין עונש מאסר של שלוש שנים על תקיפת עובד ציבור, וחמש שנים אם מתקיימת ‘נסיבה מחמירה’ שבה עובד הציבור היה ‘עובד חירום’ שמטפל באדם בסכנת חיים או סכנה חמורה לשלמות הגוף. עובד חירום הוגדר בחוק כרופא, סטז’ר, אח, מיילד, חובש, מי שממלא תפקיד במד»א, או אדם אחר הממלא תפקיד בחדר מיון.